Laden...

Huwelijkse voorwaarden

Omschrijving

Onder het mom van “voorkomen is beter dan genezen” wordt in de huwelijkse voorwaarden nog wel eens op voorhand opgenomen wat bij eventuele echtscheiding een basis is voor het bepalen van alimentatie, hoe de pensioenen worden verdeeld en hoe om wordt gegaan met de aandelen in het bedrijf. De praktijk leert dat de “standaardbepalingen” voor het bepalen van de bijdrage van het “huishoudgeld” nogal eens de basis is voor de hoogte van de alimentatie. Vervolgens komen bij echtscheiding andere vragen naar voren, zoals tellen de overwinst, of dividendstromen van het bedrijf wel of niet mee, voor het bepalen van de hoogte van de alimentatie? Is men voldoende op de hoogte van wat de wet pensioenverevening inhoudt? Is men zich bewust van het finaal verrekenbeding en de gevolgen hiervan bij overlijden en scheiding?. Wordt er een onderscheid gemaakt tussen degene die het vermogen (bewindvoerder namens de kinderen) beheert en degene die de voogdij (opvoeding) regelt? “Leuk om te horen dat hier 15 jaar geleden over na is gedacht”.

Tevens kan het interessant zijn om alvorens naar advocaten te stappen, welke een ieder wijst op zijn rechten, te overleggen met een belastingadviseur over wat wij als echtscheiders nu eigenlijk echt willen. De ervaring leert dat dit veel kosten en modder gooien bespaart. Aan de rechter worden dan (door een advocaat) de wensen (verwoord in een echtscheidingsconvenant) ter accordering voorgelegd.
 

Overige betrokken consultants

Reviews

06/08/2017, 10:01

"You made some really good points there. I checked on the web for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site."

Nieuwe reactie

Ondernemer binnen het netwerk Lodder & Co . Vader, At Lodder, heeft de...
De carrière gestart in de auditpraktijk bij de big-4. Na  10 jaar...
Iedereen die zich vragen stelt die verder en dieper gaan dan in...
De rust die door velen niet kan worden opgebracht wordt hier gecombineerd met...
"Niet echt een sportman" al zeg ik zelf, maar "ik geef mij ook niet snel...
Ook in deze meerdere, namelijk vijf verschillende, type mannen te...
Denken in termen van kansen en niet van problemen. Denken waarbij je kijkt...