Laden...

Komkommertijd!

Omschrijving

Geen nieuws, dus maken we het zelf maar moet onderzoekster Marina Verlinden van   Erasmus MC gedacht hebben. Ze volgt hiermee niet haar (ex)collega’s Poldermans en Stapel op die knoeiden met de onderzoeksresultaten, maar het interpreteren van de resultaten zoals Marina heeft gedaan grenst ook aan fraude & zou in mijn optiek ook strafbaar gesteld moeten worden.

Wat is er volgens haar aan de hand: ‘kinderen die tussen hun tweede en derde levensjaar meer dan 1 uur per dag televisiekijken, ontwikkelen vaker gedragsproblemen dan kinderen die soms of geen televisie kijken.’

Neem een kleine 4000 kinderen, een gedrags-checklist en stel daarna vast dat het effect van probleemgedrag niet gerelateerd kan worden aan de eerste twee levensjaren, maar tussen hun tweede en derde… als gevolg van meer dan 1 uur televisiekijken… Gedrag wordt dus niet bepaald door andere risico- en protectieve factoren zoals het kind zelf, gezinssituatie en de omgeving? Nee, uitsluitend een causaal verband met televisiekijken is volgens haar de oorzaak van gedragsproblemen.

Veel van deze onderzoeken worden bekostigd door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In 2011 is hier meer dan € 600 miljoen aan overheidsgeld naar toe gegaan. Begrijp me niet verkeerd: ik ben een voorstander van wetenschappelijk onderzoek, maar een opzet van een onderzoek als dit is werkelijk op voorhand al kansloos. Nu heeft het NWO ook persoonsgebonden subsidies voor minderheden en vrouwen dat onderzoek moet stimuleren… Je kunt stellen dat ze op dit punt wél geslaagd zijn… nu alleen de kwaliteit nog. Een verkwisting van ons overheidsgeld, alsof we er genoeg van hebben... Agendapuntje voor Wilders lijkt me.

Reviews

06/08/2017, 10:08

"I all the time used to study post in news papers but now as I
am a user of internet therefore from now I am
using net for articles or reviews, thanks to web."

Nieuwe reactie

Ondernemer binnen het netwerk Lodder & Co . Vader, At Lodder, heeft de...
De carrière gestart in de auditpraktijk bij de big-4. Na  10 jaar...
Iedereen die zich vragen stelt die verder en dieper gaan dan in...
De rust die door velen niet kan worden opgebracht wordt hier gecombineerd met...
"Niet echt een sportman" al zeg ik zelf, maar "ik geef mij ook niet snel...
Ook in deze meerdere, namelijk vijf verschillende, type mannen te...
Denken in termen van kansen en niet van problemen. Denken waarbij je kijkt...