Laden...

Valkuilen earnout overeenkomst

Omschrijving

In kader van een overname een eenduidige regeling tot stand gebracht betreffende het earnout-systeem waarbij het earnout-systeem leidt tot een hoger dan wel lager bedrag dan de oorspronkelijke verwachtingen.

Jaarlijkse afrekening daaromtrent alsmede zekerheid dat deze betalingen worden nagekomen en verrekeningen met de managementvergoeding van betrokkenen. Dit systeem kan ook worden toegepast bij elke earnout-betaling van een deal waarbij aandelen worden verkocht en gekocht door de koper, die vervolgens afrekent met verkoper volgens het earnout-systeem.
Daaraan toegevoegd: ter zake van de terugverdientijd van de koopsom, welke koopsom immers bij het tot stand komen van de koop is betaald, wordt een zekerheid gegeven in de vorm van borgtochten door de verkopers alsmede een betaling van een deel van de koopsom welke door de verkoper wordt teruggeleend ter zekerheid van nakoming van zijn verplichtingen.

Gezien het risico van vooroverlijden tijdens de duur van de earnout-periode wordt het risico van arbeidsongeschiktheid en overlijden zeker gesteld.

Het verstrekken door verkoper van garanties ter zake van de verkrijging van aandelen alsmede de verwachtingen welke voortvloeien uit prognoses door verkoper gegeven aan koper waarop de earnout-betaling is gebaseerd. Het overeenkomen van bedingen ter zake van medewerkers, relaties alsmede de verplichting om tijdens de earnout de prestatie van het management te leveren met daarvoor een boetebepaling indien enige verplichting niet wordt nagekomen, zoals de inspanningsverplichting alsmede het relatiebeding en het medewerkersbeding.
 

Overige betrokken consultants

Reviews

06/08/2017, 07:16

"I got this website from my pal who informed me regarding
this web page and at the moment this time I am browsing
this web site and reading very informative posts at this time."

Nieuwe reactie

Ondernemer binnen het netwerk Lodder & Co . Vader, At Lodder, heeft de...
De carrière gestart in de auditpraktijk bij de big-4. Na  10 jaar...
Iedereen die zich vragen stelt die verder en dieper gaan dan in...
De rust die door velen niet kan worden opgebracht wordt hier gecombineerd met...
"Niet echt een sportman" al zeg ik zelf, maar "ik geef mij ook niet snel...
Ook in deze meerdere, namelijk vijf verschillende, type mannen te...
Denken in termen van kansen en niet van problemen. Denken waarbij je kijkt...