Laden...

Verhaaltjes voor het slapen gaan... Jopie de fiets

Omschrijving

Jopie de fiets

Op weg
Het was nog vroeg in de ochtend, maar Jopie was zo enthousiast. Hij rammelde met zijn fietsbel dat het een lieve lust was. Tringeling, Tringeling. Vandaag werd hij namelijk een auto! Dat is gek; een fiets die een auto wilde worden. Maar Jopie had er lang over nagedacht. Het was toch zo makkelijk als je een auto was. Jopie kon dan eindelijk eens heel ver weg en al zijn vriendjesfietsen konden dan mee achter de auto op de fietsendrager.

Om half negen ‘s ochtends stond Jopie al bij fietsenmaker Bertus. Hij had zich helemaal gewassen en zijn frame glimde als een gek. ‘Hoi Bertus’, zei Jopie, ‘Kun je van mij een auto maken?’. ‘Maar Jopie, je bent zo’n mooie fiets, waarom wil je dan toch een auto worden?’. En Jopie vertelde de fietsenmaker alles. ‘Tja, Jopie ik kan je begrijpen maar niet helpen. Ik ben namelijk een fietsenmaker en heb geen verstand van auto’s, maar misschien kun je bij een garage terecht’. Jopie bedankte de fietsenmaker en ging direct op weg naar de garage. Daar aangekomen vertelde Jopie van zijn wens een auto te worden. Hendrik de monteur was verbaasd. Van een fiets een auto maken, of dat kon wist hij niet. ‘Jopie, daar moet ik even goed over nadenken. Kom morgen maar even terug.’..'

De volgende dag
Nog eerder dan gisteren stond Jopie op. Hij was nog enthousiaster en meer gedreven een auto te willen worden. Bij de garage aangekomen stond Hendrik al op Jopie te wachten. ‘Jopie, ik heb goed nieuws. Ik kan van jou een auto maken’, zei Hendrik. Hendrik begon uit te leggen wat hij van plan was. ‘Hoeveel wielen heeft een fiets, Jopie?’. ‘Nou ja, dat weet ik ook wel’, zei Jopie, ‘Maar waarom vraag je dat?’. ‘Nou, als je een auto wil worden heb je meer dan twee wielen nodig. Hoeveel wielen heeft een auto?’. ‘Ja, dat klopt vier’. Jopie kon een auto worden als hij vier wielen had. Hendrik zei dat hij van Jopie een auto kon maken als hij nog een vriendjesfiets kon vinden die ook een auto wilde worden.

De zoektocht
Jopie ging op bezoek bij zijn vriendjesfietsen. Hij vertelde van zijn plannen en dat hij nog een vriendjesfiets nodig had voordat hij een auto kon worden. Zijn vriendjesfietsen begrepen het wel, maar wilden toch graag fiets blijven. Totdat hij bij Jasper kwam. Jasper wilde ook wel een auto worden. Samen gingen ze op weg. Op weg naar Hendrik. Bij Hendrik aangekomen moesten ze nog één ding doen. Op zoek naar een autostoel. Zo gingen Jopie en Jasper op weg naar de autostoelenzaak. Daar vonden ze de mooiste en grootste autostoel die je voor geld maar kunt kopen.

De verandering
Het duurde bijna een hele week. Maar toen waren Jopie en Jasper een auto. De koplampen waren vergroot. Een motor van een andere auto werd door Hendrik geplaatst. En niet te vergeten een trekhaak en een fietsendrager voor alle vriendjes. Zowel Jopie als Jasper waren zo blij. Ze waren nu eindelijk een auto. Hier hadden ze van gedroomd.
Ze verlieten de garage al zwaaiend en onder luid getoeter.

De uittocht
Gelijk de volgende ochtend gingen ze samen met hun vriendjesfietsen plannen maken. Waar gingen ze heen? Ze konden nu overal naar toe. Ze deden boodschappen voor onderweg, kochten extra handdoeken om zich af te drogen en natuurlijk een grote tent zodat ze droog konden slapen.
Alle vriendjesfietsen werden op de vriendjesfietsendrager gezet. Op weg! Ze kwamen door landen die ze nog nooit gezien hadden. België, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en ook Duitsland. Na bijna 6 weken kwamen ze weer terug in Nederland. De vriendjesfietsen hadden het zó leuk gehad.

Rust
Jopie en Jasper waren blij dat de vriendjesfietsen het zo leuk gehad hebben. Alleen Jopie en Jasper waren niet zo blij. Ze waren zó moe van de reis. Het was maar erg vermoeiend een auto te zijn. En zo gezegd, gingen ze naar fietsenmaker Bertus. 'Bertus, Kun je van ons weer twee mooie fietsen maken?', zei Jopie. Twee dagen later stonden Jopie en Jasper alweer lachtend buiten. Hand in hand, nu weer als vriendjesfietsen.

Reviews

06/08/2017, 09:18

"It's remarkable for me to have a web site, which is
helpful designed for my experience. thanks admin"

Nieuwe reactie

Ondernemer binnen het netwerk Lodder & Co . Vader, At Lodder, heeft de...
De carrière gestart in de auditpraktijk bij de big-4. Na  10 jaar...
Iedereen die zich vragen stelt die verder en dieper gaan dan in...
De rust die door velen niet kan worden opgebracht wordt hier gecombineerd met...
"Niet echt een sportman" al zeg ik zelf, maar "ik geef mij ook niet snel...
Ook in deze meerdere, namelijk vijf verschillende, type mannen te...
Denken in termen van kansen en niet van problemen. Denken waarbij je kijkt...